За словами Масельського, місцеві мешканці пережили найважчі у житті місяці окупації. У них не було ні електрики, ні води, ні тепла. Люди не могли навіть нормально харчуватися та не мали медичного обслуговування. Очільник Ізюмської РВА додав, що найпоширеніші місця вбивств росіянами – це підвали.

«Люди там знаходились один на одному, вони були вимушені навіть спати стоячи. Вони хотіли, щоб люди перейшли на їх бік. Ми розцінюємо, що загиблих по Ізюму не менше тисячі осіб», – підсумував Масельський.

Нагадаємо, що Ізюм перебував під російською окупацією з 2 квітня. Звільнення одного з найбільших міст Харківщини вважають найбільшим успіхом ЗСУ після березневих боїв під Києвом.

Напередодні на місці масового поховання в Ізюмі виявили 400 тіл

Президент України Володимир Зеленський заявив, що моторошні кадри з Ізюму має побачити увесь світ. Він розповів, що на місці масового поховання в Ізюмі виявлено понад 400 тіл – з ознаками тортур, загиблі внаслідок ракетних обстрілів, діти, військові ЗСУ.

Зеленський запевнив, що окупантам не вдасться втекти або сховатися. Український лідер наголосив, що відплата буде справедливо страшною.

Читайте також: За перший день ексгумації в Ізюмі виявили тіла 17 українських військових і 22 цивільних