Під час семінару з Європейським регіональним бюро ВООЗ голова Держпродспоживслужби України Владислава Магалецька заявила, що відомство з початку року проаналізувало 3,5 тисячі щоденних шкільних меню.
У 800 випадках (23%) виявлені порушення норм здорового харчування. Про це пише агентство новин АСС з посиланням на Укрінформ.
Торішні перевірки показали, що в кожному другому закладі середньої освіти були порушення, пов’язані з незадовільним матеріально-технічним станом, неналежним водопостачанням, незабезпеченням якісною питною водою тощо.
«З 1 січня діє новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Найголовніше, що відрізняє цей документ від санітарних правил 2001 року – нові підходи до організації харчування. Вимоги документа базуються на принципах здорового харчування, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Відчути відповідні зміни школярі зможуть вже з 1 вересня цього року», - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Реформа шкільного харчування: чим годуватимуть школярів
Новим Санітарним регламентом встановлено вимоги до харчових продуктів і готових страв, що можна запропонувати дітям. Наприклад, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій щодо здорового харчування та рекомендацій ВООЗ.
Встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти), та врегульоване питання організації харчування дітей з особливими потребами.
Дивіться нас на YouTube
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами