За запропонованою процедурою, НАЗК повинне сформувати та оприлюднити перелік осіб, які відповідають критеріям санкцій, і надіслати його урядам країн, які готові запровадити ці санкції. Відповідно останні мають оголосити про санкції щодо цих осіб із певної дати. Водночас в особи зі списку потенційного запровадження санкцій є час до цієї дати, щоб публічно засудити політику кремля, звільнитися з посади, передати частину свого статку до Фонду реконструкції України тощо. Тоді санкції проти неї застосовувати не будуть.

Медіа агентство АСС є в Instagram

«Якщо індивідуальні санкції будуть накладені на всі групи, запропоновані в цьому документі, це охопить 100 000 осіб, що становить найбільшу кількість індивідуальних санкцій в історії. Хоч ця кількість становить менш як 0,1% населення росії, вона зачіпає велику частину саме того тонкого шару російського суспільства, який представляє російську еліту та заможних», – йдеться в документі.

В ОП пояснюють, що санкційні списки складатимуться за категоріями у порядку пріоритетності: олігархи, найвищі урядовці, ключовий менеджмент компаній, включно з іноземцями, російські пропагандисти, керівництво політичних партій, члени сімей та довірені особи всіх цих людей. Група Макфола – Єрмака пропонує розглянути запровадження індивідуальних санкцій щодо всіх російських спортсменів та відсторонити їх від будь-яких міжнародних змагань.

Отримуйте новини в Telegram