Про це на пресконференції розповів голова правління «Нафтогазу» компанії Юрій Вітренко, пише Медіа агентство АСС з посиланням на 24 канал.

Вітренко наголосив, що група Фірташа ніколи не була реальним постачальником, а лише посередником. За словами глави правління, група не несла ризиків, які зазвичай несуть справжні постачальники.

«Тепер між нами немає посередника у вигляді групи Фірташа, яка ніколи не була реальним постачальником, а була посередником»,
– сказав Вітренко.

Він анонсував, що найближчим часом до «Нафтогазу» перейдуть облгази Регіональної газової компанії. Це становить понад 60% розподілу чи транспортування газу.

Які облгази перейдуть у власність «Нафтогазу»

За інформацією НАК, до них переведено клієнтів Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької, Чернівецької та Чернігівської областей.

Що було раніше

Раніше з'явилось розпорядження Кабміну, згідно з яким, арештовані облгази олігарха Фірташа передали «Нафтогазу». Йдеться про 26 облгазів, які уряд передав держпідприємству «Чорноморнафтогаз» – ним управляє НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, із 1 травня 2022 року побутових споживачів ТОВ «Чернівцігаз збут» автоматично перевели до «Нафтогазу України».