На Бахмутському напрямку противник намагається витіснити підрозділи наших військ із зайнятих позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосував штурмову та армійську авіацію у районах населених пунктів Комишуваха, Берестове і Ниркове.

Оточення Сєвєродонецька

Російські окупанти зараз всі сили кинули на те, щоб захопити всю Луганську область, а після цього – і Донецьку. Та для цього їм треба спочатку захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ, які поруч. Це два останні міста в Луганській області, які не перебувають під окупацією.

Українська армія створила захисні рубежі в Сєвєродонецьку та Лисичанську. Однак ворог постійно атакує, маючи кількісну перевагу, витискаючи українців з їхніх позицій. При цьому наші захисники завдають росіянам значних втрат як в техніці, так і живій силі.

За словами очільника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, ворог змушений наступати по трупах своїх же солдат. А навколо міста стоїть потужний трупний запах. Водночас українці й надалі продовжують тримати під контролем трасу Бахмут – Лисичанськ. Саме по ній здійснюється доставка в оточені міста. Окупанти неодноразово намагалися її перерізати, щоб ускладнити українцям захист Сєвєродонецька та Лисичанська.
Отримуйте новини в Telegram

Для цього і були здійснені неодноразові спроби переправи через річку Сіверський Донець в районі села Білогорівка. Але під час форсування річки українські військові зуміли накрити ворога прицільним вогнем, завдавши йому чималих втрат – близько сотні одиниць техніки та понад 500 вбитих та поранених. Це була найбільша одноразова втрата росіян за всю війну проти України.

Ворог намагається вийти на трасу Бахмут – Лисичанськ і з півдня – зі сторони Попасної. Були навіть спроби ДРГ встановити блокпости на цій дорозі. Але окупантів було знищено. Хоча дорога залишається небезпечною – вона прострілюється ворогом.

Читайте також: Збиття крилатої ракети у небі над Буковиною: відкрили кримінальне провадження