Про це йшлося під час розмови заступника міністра фондів та регіональної політики Польщі Марціна Горали з послом України Василем Зваричем, повідомляє міністерство фондів і регіональної політики Польщі, інформує Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН. 

Зазначається, що сторони обговорили поглиблення співпраці в реалізації проєкту швидкісної залізниці між двома країнами та про пов’язаний з цим перегляд транс'європейської транспортної мережі TEN-T. Окрім залізничного сполучення Варшава – Київ через Ягодин, Польща хоче запропонувати новий маршрут, який з’єднає багато польських та українських міст.

Зокрема, компанія «Центральний комунікаційний порт» Польщі планує прокласти залізничне сполучення Люблін – Замосць – Белжец до кордону.

«Такий маршрут з українського боку кордону можна протягнути через Раву-Руську до Львова і Києва. А в майбутньому — від Карпат до чорноморських портів в Україні та Румунії», – пояснив польський урядовець.

Співробітництво України та Польщі

З початком повномасштабної війни відносини між Україною та Польщею стали ще ближче та потужніше. Варшава стала відданим союзником України, який підтримує санкції проти рф та надає військову й фінансову допомогу.

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у перший день повномасштабного вторгнення російської федерації влада Польщі пообіцяла Україні підтримувати її до кінця війни.

Новини Медіа агентства АСС є у Viber