«Люди свій вибір зробили, однозначний вибір. Сьогодні ми підписуємо договір про прийняття до складу «ДНР»/«ЛНР», Запорізької та Херсонської області. Упевнений, що федеральні збори підтримають конституційні закони про прийняття та утворення в Росії 4-х нових регіонів, 4-х нових суб'єктів російської федерації», – заявив путін.

путін закликав Київ повернутись до переговорів

Російський диктатор також згадав про «трагедію розпаду Радянського Союзу», але наголосив, що «росія і не прагне повернення до СРСР».

Він закликав Київ «сісти за стіл переговорів і припинити війну».

«Люди на Донбасі, в Херсоні і Запоріжжі стають нашими громадянами назавжди. Ми закликаємо київський режим негайно припинити всі бойові дії, ту війну, яку він розв'язав ще у 2014 році та повернутися за стіл переговорів. Ми готові до цього. Але вибір народу в Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Херсоні обговорювати не будемо. Він зроблений, росія його не зрадить», — цинічно додав путін.

російський президент назвав обмеження для росіян, які запроваджують західні країни через вторгнення росії в Україну «русофобією» і «расизмом».

росія анексувала частину України

Президент росії під час свого виступу буцімто оголосив рішення мешканців тимчасово окупованих територій. Він озвучив, що практично всі вони віддали свій голос за те, щоб стати частиною країни-агресорки. Тож у диктатора просто «не було вибору». Довелося їх «брати під своє крило».

Що передувало оголошенню про «приєднання»

Нагадаємо, що про виступ володимира путіна перед власним народом напередодні повідомив його речник дмітрій пєсков. Посіпака диктатора ще тоді підготував челядь до того, що на неї очікує «об'ємний виступ».

А перед тим весь світ мав можливість спостерігати за блискавичним «підрахунком» голосів на псевдореферендумі. «За входження до складу росії» віддали:

у тимчасово окупованій Донецькій області – 99,23% голосів;

у тимчасово окупованій Луганській області– 98,42% голосів;

у тимчасово окупованій Запорізькій області – 93,11% голосів;

у тимчасово окупованій Херсонській області – 87,05% голосів.

Якщо говорити про загальний рівень підтримки, як переконують окупанти, то йдеться про понад 97% голосів саме «за приєднання».