«Спроможності Головного управління розвідки Міністерства оборони України виявляти ворожі цілі для подальшого пріоритетного ураження, аби завдати відчутних втрат російським окупантам, з вересня 2022 року кратно зросли, - повідомляє пресслужба ГУР МО.

Зазначається, що це сталося відтоді як у розпорядженні воєнних розвідників опинився космічний апарт ICEYE.

«Маскування московитської техніки, складів БК та ПММ фактично нівельовані можливостями «народного супутника» - для роботи з ним не важливі ані погода, ані час доби», - наголосили у розвідці.

Отримуйте новини в Telegram

У ГУР відзначили особливу роль «народного супутника» для планування та реалізації важливих та вкрай очікуваних військових операцій України та вкотре висловлюють вдячність усім українцям, хто допоміг з ICEYE. Крім того, розвідники розповіли і про результати роботи «народного супутника».

«Результати вражають: за пів року використання отриманих завдяки космічному апарату розвідданих Україна перетворила в металобрухт російської військової техніки на мільярди доларів, не кажучи про скупчення ворожої (тимчасово) живої сили, а також об’єкти воєнної логістики», - підсумували у відомстві.