В Івано-Франківську у велетенському казані зварили тонну баноша і встановили перший у 2020 році гастрономічний рекорд України, повідомляє Уніан.
11 січня у центрі Івано-Франківська на Вічевому майдані встановили рекорд з виготовлення найбільшої кількості баноша. Цією популярною гуцульською стравою пригощали усіх охочих.
Готували банош 5 відомих в місті шеф-кухарів. Для приготування цієї страви на АТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" виготовили спеціальний величезний казан. Розмішувати страву допомагали знаний в Україні стронгмен Назар Павлів та інші силачі.
"Ми розпочали готувати страву зранку о 7.00, а вже о 15.00 рекорд зафіксовано та усі охочі скуштували наш банош", – зазначила організатор гастрономічного рекорду, директорка КП "Центр розвитку міста і рекреації" Руслана Василюк.
Читайте також: На Прикарпатті одночасно заграли 146 трембіт
За її словами, кошти для встановлення рекорду надали меценати.
Експерт Національного реєстру рекордів Павло Горішевський зафіксував черговий рекорд і вручив відповідний сертифікат.
"Рекорд встановлено. Зварено 1420 літрів баноша. Попередній рекорд становив 113 кілограмів", – наголосив експерт.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами