Про це розповів директор державного підприємства "Їдальня" управління справами апарату Ради Микола Бобренко, повідомляє "espreso.tv" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
23 листопада Рада влаштувала день відкритих дверей парламентської їдальні.
"Найпопулярніші страви - це звичайні прості страви української кухні. Наприклад, з перших страв - український борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге часто беруть звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу", - сказав Бобренко.
Він також розповів, що асортимент страв у їдальнях формується на підставі попиту. Наприклад, в їдальні у будівлі Верховної Ради, де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, в меню буває червона риба, відповідно і ціни за обід тут вищі.
За його словами, в середньому вартість обіду становить до 100 грн.
"Загалом у меню 300 страв, які щодня змінюються. Рідко буває, що меню повторюється раз на тиждень", - сказав Бобренко.
Він додав, що їдальня на вулиці Садовій, 3, має 70 посадочних місць і щодня обслуговує 300 осіб, а в пленарні тижні - удвічі більше. Стільки ж місць і відвідувачів і в будівлі їдальні у Раді.
Штат їдалень 110 осіб, з них 60-65 кухарів. На підприємстві працюють два виробництва, які готують страви для 3 їдалень і кількох буфетів Ради, зокрема і для їдальні "під куполом".
За словами Бобренка, підприємство заплатило 3,3 млн грн податків до бюджету за 9 місяців 2017 року.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами