В Україні розпочався епідемічний сезон холери. Ця хвороба може небезпечною, особливо влітку, тож Міністерство охорони здоров'я підготувало низку рекомендацій щодо того, як уникнути захворювання на холеру.
Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНН.
1 червня в Україні починається посилений епідемічний нагляд за холерою. Безперервний епідеміологічний нагляд за холерою триває впродовж року, але з 1 червня до 1 жовтня починається посилений епідемічний сезон спостереження - заявили в міністерстві.
Щоб уникнути захворювання на холеру у МОЗ радять дотримуватися простих правил.
Отримуйте новини в Telegram
Зокрема:
Не купуйте продукти харчування, зокрема рибу, у місцях стихійної торгівлі;
Не купайтеся та не ловіть рибу у забруднених водоймах;
Дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед їжею, після відвідування туалету та вулиці;
Вживайте чисту воду, бажано бутильовану. Кип'ятіння води вбиває холерні вібріони вже через 1 хвилину;
Перед вживанням мийте овочі і фрукти чистою водою та обробляйте окропом;
Ретельно готуйте їжу, проварюйте чи просмажуйте продукти перед вживанням.
При своєчасно розпочатому лікуванні нетяжка форма холери закінчується повним одужанням. Дотримання профілактичних заходів допоможе захистити себе та своїх близьких від цієї небезпечної інфекції - наголошують у МОЗ.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами