На це вказує дослідження, проведене експертами Університету Уоріка, що у Великій Британії, пише УП.Життя із посиланням на The Daily Mail.
Вони дали людям випити напій з невеликим вмістом глюкози – цукру – і попросили їх виконати певні завдання на пам'ять.
Як з'ясувалося, цукор (на відміну від штучних підсолоджувачів) покращує пам'ять, настрій та концентрацію людей старше 65 років.
Читайте також: 26 способів покращити свою імунну систему вдома
Крім того, цукор покращує продуктивність і людей віком від 18 до 27 років, однак їх настрій та пам'ять не поліпшуються.
Ученим вдалося з'ясувати, що невелика кількість цукру може покращити пам'ять людей, яким за 65 років, налаштовує їх на гарний настрій і спонукає до роботи.
Вони пояснюють це тим, що наявність енергії, яку може використовувати мозок, змушує людей почуватися більш мотивованими до роботи та надає їм більшої впевненості у собі.
Коротнострокова енергія у вигляді підвищеного рівня цукру в крові може бути важливим фактором мотивації дорослих людей виконувати певні завдання найкращим чином.
Отримані результати можуть допомогти сформувати рекомендації щодо харчування для людей, які хочуть покращити продуктивність мозку в старості.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами