Як повідомляє Tvn24.pl, речниця мерії Варшави Моніка Беут зазначила, що скасування святкувань стало вже «традицією». Раніше цьому заважала пандемія.

«Цього року ми нічого не пропонуємо варшавянам на Новий рік. На жаль, це вже така традиція, адже під час пандемії новорічна ніч не відбулася. У нас енергетична криза, тому наші скорочення витрат передусім стосуються розваг. Зараз ми не можемо собі дозволити такі витрати, тому й змушені новорічну ніч проводити самостійно», – додала вона.

Отримуйте новини в Telegram

Крім того, за словами Беут, зараз не та атмосфера, щоб організовувати подібні заходи.

«В Україні, за нашим східним кордоном, точиться жорстока, кривава, звіряча війна, в якій щодня гинуть люди та мирне населення. Тому це не той клімат, який би спонукав до організації таких особливих, радісних подій», – наголосила речниця варшавської мерії.

Водночас Беут закликала містян не використовувати петарди та феєрверки у новорічну ніч, оскільки це може викликати в українців асоціації з війною. Вона підкреслила, що особливо йдеться про українських дітей. Наразі в Варшаві перебуває близько 100 тисяч українців.  До ініціативи мерії також долучилася Рада міста Варшави. Там теж закликали не використовувати піротехнічні засоби в новорічну ніч.