Вчені з Великобританії назвали одним з найбрудніших місць на кухні холодильник. А найбільша кількість бактерій (8000 на кожен квадратний сантиметр) в ньому, на думку фахівців, ховається у відділенні для овочів і салату.
Цей показник в 750 разів перевищує безпечний для людини рівень забруднення, передає The Daily Mail.
Читати ще Незвичне музичне шосе створили у Китаї (ВІДЕО)
Як показало дослідження, в ящику для свіжих овочів і фруктів можна виявити кишкову паличку, сальмонелу та інші небезпечні бактерії.
Крім того, в холодильнику можуть оселитися мікроорганізми, здатні викликати харчове отруєння. Наприклад, лістерія - бактерія, яка селиться у вчорашніх салатах, в підталому морозиві, зіпсованих м'яких сирах і сирому молоці.
Щоб не стати жертвою бактерій, слід мити овочі перед тим, як покласти їх в холодильник. Останній рекомендується хоча б раз на місяць промивати гарячою мильною водою.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами