Ось деякі з них:
1) Бокали повинні бути тюльпаноподібної форми з тонкими стінками та з довгою ніжкою.
2) Тримати бокал потрібно лише за ніжку, щоб не нагрівати його вміст. У багатьох випадках температурний режим теж грає немалу роль.
3) Лосьйони та креми для рук перед дегустацією не бажані, адже можуть нашкодити оцінці запаху. Аромат – це головне, кажуть експерти!
4) Відкоркувати напій бажано заздалегідь, щоб він «розкрився».
5) Якщо ви дегустуєте не один, а декілька видів напоїв – починайте з менш міцних (ігристих, рожевих, білих), а завершуйте міцними сортами (червоними). Після зміни напою – робіть ковток звичайної води.
6) Щоб оцінити смак не обов’язково ковтати! Можна трохи потримати у роті та виплюнути! Тут важливу роль грає саме довгий післясмак.
7) «Ароматом» прийнято називати запах молодих напоїв, а для витриманих коректно використовувати поняття «букет».
Якщо після прочитаного ви задались питанням: може щось продегустувати? То ось Вам підказка: 27 вересня у ресторані «Кучері» (пр. Незалежності, 96) професійний сомельє зі Львова ознайомить усіх гостей закладу з правильним споживанням французьких напоїв марок Octerra, Saint Emilion та Medoc.
Оскільки дегустація вин повинна поєднуватися з гармонійно підібраними смаколиками, то ресторан «Кучері», що спеціалізується на грибних стравах, підготує своїм відвідувачам тематичні закуски.
І про гриби, і про дегустацію дізнатися більше можна безпосередньо в ресторані «Кучері», або за телефоном 066 401 65 96.
НАДМІРНЕ ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я
Інформація на правах реклами
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами