Сучасний затишний інтер`єр, великий асортимент вин, приємна українська музика і всі страви – з грибами, зібраними в українських Карпатах, – це «родзинки» ресторану «Кучері», що на проспекті Незалежності, 96.
- Ми хотіли відкрити у Чернівцях сучасний український ресторан, який матиме буковинську особливість. Запропонувати відвідувачам такі смаки, яких немає ні на Сході, ні в центрі України. Так і виникла ідея створити грибний ресторан, - розповідає Галина Ярмолик, співвласниця ресторану «Кучері». – Звісно, ми ризикували. Традиційно люди звикли до грибної юшки, дерунів або баношу з грибами. Ми ж пропонуємо не лише білі гриби, а й оленячі ріжки, лисички, опеньки, маслюки. І страви з них - доволі незвичні. Наприклад, тільки у нас можна спробувати гусячий паштет з грибами або брускети з білим карпатським трюфелем.
Відвідувачі ресторану можуть не просто смачно поїсти, а отримати справжнє гастрономічне задоволення. На відкритій кухні кухарі віртуозно готують методом тандира м`ясо, рибу та грибні соуси. До того ж, мають власну вужарню, у якій вудять кролика, качку, будз та бринзу. Саме зараз працюють над рецептом вудженого будза з грибами.
- У меню нашого ресторану немає традиційного оселедця, натомість ми пропонуємо гостям вуджену форель власного виробництва, - продовжує співвласниця. – А ще пригощаємо вудженим кроликом із грибами. Тобто постійно шукаємо нові поєднання.
Окрім цього, тільки в «Кучері» відвідувачі можуть спробувати справжній білий карпатський трюфель.
- Кілограм трюфелю коштує від 3 до 8 тис. грн. А в нас можна спробувати страву з цим дорогим продуктом усього за 150-170 грн., - каже Галина Ярмолик. - Трюфель їдять виключно сирим, він не має яскраво вираженого смаку, а його аромат відкривається у гарячих стравах. Тож банош із трюфелем – це оригінально і дуже смачно.
До речі, цей гриб не можна ані варити, ані смажити, ані заморожувати. Тому в «Кучері» його зберігають у піску в холодильнику.
Бармени ресторану пропонують безліч напоїв, серед яких – 25 видів вин з Франції, Італії, України, Грузії, Німеччини тощо.
«Родзинка» алкогольних напоїв – розливне ігристе вино, яке наливають клієнтам, як пиво - з кеги. Воно надзвичайно смакує із равликами по-бургунськи, фаршированими грибами.
Як бонус, заклад пригощає своїх відвідувачів гаражним чернівецьким вином, виготовленим із винограду Хотинщини.
Отож, якщо ви справжній гурман, то ресторан «Кучері» - саме для вас.
Інформація на правах реклами
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами