На території НПП “Хотинський” можна вже зустріти перші весняні гриби – шапочки сморчкові та сморчки конічні, пише Хотинінфо.
Незважаючи на великий попит у весняний період на сморчки грибникам-початківцям потрібно бути обережними: у сирому вигляді вони містять отруту, яку можна нейтралізувати лише якісною обробкою. А також їх легко сплутати з іншими сморчками – отруйними.
Читайте ще: Отруєння грибами на Сторожинеччині: буковинку госпіталізовано до лікарні
Шапочки сморчкові відносять до умовно-їстівних грибів. Вживати в їжу їх можна тільки після попереднього відварювання протягом десяти хвилин. Це необхідно тому, що недосвідчені грибники досить часто плутають сморчки з рядками, тому краще підстрахуватися. Далі гриби можна готувати будь-яким способом: смажити, варити і так далі. Можна сморчкову шапочку і сушити, але у такому разі сохнути вона повинна мінімум один місяць.
Вам буде цікаво: 10 грибів, що не повинні потрапити до вашого кошика
Якими б смачними не були ці гриби, дітям до 12 років споживати їх заборонено!
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами