Про таке заявили вітчизняні експерти після проведення масштабного дослідження.
Виявляється, до масла тепер додають не лише пальмову олію, але й жири нерослинного походження. До того ж у деяких екземплярах виявили навіть кишкову паличку, пише "Експрес".
Докладніше про це розповів Олексій Дорошенко, директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.
- Як саме проводили експертизу?
- У різних торговельних мережах було закуплено 33 марки масла й спредів. Результати експертизи, яку провели разом із Асоціацією із захисту прав споживачів "Споживча довіра", нас шокували, тож ми вирішили провести її повторно в іншій лабораторії. Отримали такі ж дані. Загалом результати вражають і спантеличують.
- Що ж саме було виявлено?
- Згідно з вимогами, масло має складатись із молочних жирів. А для того, щоби виготовити 200 грамів масла, виробник має витратити 20-25 гривень лише на сировину, тож деякі з них шукають методів здешевлення процесу. Раніше з цією метою додавали до масла пальмову олію. А тепер, окрім того, що молочний жир на 20- 100 % замінюють жирами немолочного походження (мова в тому числі й про пальмову олію), у продукцію додають суміші жирів, серед яких навіть технічні... Себто, було виявлено жири нерослинного походження, мова про продукти нафтохімії.
- Яким саме є співвідношення якісних марок масла і фальсифікату?
- З-поміж 33 видів 15 є фальсифікатом, себто виготовлені зі застосуванням жирів немолочного походження. Більше того, в п'яти зразках було виявлено бактерії групи кишкових паличок. Споживання такого продукту забезпечить прямий шлях до лікарняного ліжка із харчовим отруєнням. Зважаючи на критичність ситуації, ми вирішили звернутись до антимонопольного комітету. Цей безлад слід припинити.
Читати ще: Лише кожна третя пачка масла - не підробка
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами