У 2014р. житель області в середньому спожив 45 кг м’яса та м’ясних продуктів, 250 кг молока та молочних продуктів, 308 яєць, 116 кг хлібних продуктів, 172 кг овочів, 148 кг картоплі, 55 кг плодів, ягід та винограду, 36 кг цукру, 13 кг олії та 9 кг риби.
Порівняно з 2000р. відмічалась збільшення обсягу вживання таких цінних продуктів як м’ясо, яйця, овочі, риба та фрукти. Однак, порівнюючи з 90-ми роками, рівень споживання молочних та м’ясних продуктів, плодів та риби значно менший, інформує ГУ статистики в Чернівецькій області.
Традиційно житель нашої області вживає більше молочних та хлібних продуктів, картоплі та овочів, ніж в середньому в країні. Водночас, що стосується споживання м’яса, риби, яєць та цукру, то тут буковинці дещо відстають.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами