Екзотичні страви, пригадані бабусині рецепти і шедевральні десерти. Свято для смакових рецепторів – фестиваль кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність - 2015 » відбувся у Чернівцях. Свою майстерність представили ресторани та студенти ,які лише вчаться на кухарів.
Тут розбігаються очі : сотні наїдків та десертів приваблюють кожного. Кращі кухарі і кондитери представили свої страви. Хтось дивує витонченою французькою кухнею – жаб’ячими лапками, гребінцями і соусами.
Оксана Дубчак, шеф ресторану: Французька кухня відрізняється соусами, які можуть містити до 20 інгредієнтів
Чернівецькі студенти дивують солодкими шедеврами : велетенським тортом із солодкими снігурами і їстівною картиною. Радять згадати гурманам і бабусині рецепти – буковинську начинку із горіхами , маком чи вишнями.
Олександра Оршевська, учасниця Фестивалю: Ми користуємось старовинними рецептами - запалюється піч, міситься тісто випікається 6-8 годин.
Судді оцінюють страву не лише за смаком, а й за естетичним виглядом. Але, кажуть, рідні страви все одно, найбільше до вподоби буковинцям.
Олександра Піпінашвілі: Сьогодні багато споживачів шукають простої буковинської кухні, знайомої з дитинства, простої.
14 Фестиваль з кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність – 2015», якийпроходив у дворику Ратуші, поєднав виставку-ярмарок різноманітних кулінарних та кондитерських шедеврів, провели ще й семінар, майстер класи та конкурси кухарів. Найкращих визначатиме професійне журі.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами