Анжела Косован, начальниця Головного управління Держпродспожислужби у Чернівецькій області:
«У Чернівцях є декілька закладів, які протягом всього карантину працюють. Для них, на жаль, не існує карантинних обмежень, їм не шкода відвідувачів, які можуть захворіти.
Щодо вчорашнього інциденту в закладі по вулиці Івана Франка, 3. Він протягом всього карантину працював. Вчора ми потрапили всередину – зайшли із двома спеціалістами міського управління Держпродспоживслужби. Нам сказали покинути заклад, мовляв, це приватна власність. Там відзначали день народження закладу – 2 роки. Охорона почала нас штовхати, казали не знімати. Однак, ми мали скласти акт про те, що заклад працює під час локдауну. Вдруге вже я потрапила до закладу сама, але мене зачинили та не давали можливості вийти, поліція була назовні, і вже ми бачили на відео, що було далі.
Близько 12-ї години ночі вечірка закінчилась.
Інші підприємці потім починають казати: чому ми закриті, а інші працюють? Всі мають бути рівні. Як можна зробити порядок і знизити захворюваність, якщо є такі заклади, в яких збирається така кількість людей і вони ж поширюють цю інфекцію далі?..
Власникам закладу загрожує штраф від 18 до 130 тисяч гривень, а від Держпродспоживслужби – до 400 гривень.
За три дні локдауну в загальному було перевірено 640 об'єктів. Серед них Держпродспоживслужбою було складено 21 протокол».
Отримуйте новини в Telegram
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами