Кавуни містять вітаміни В1, В2, С, РР, фолієву кислоту та каротин, передає "Країна здоров'я".
З мікроелементів у ньому є калій, натрій, кальцій, фосфор та мідь, а також – клітковина.
Читайте також: Сезон кавунів і динь: лікарі розповіли, як обрати сезонні фрукти без шкоди для здоров’я
Та чи не найціннішим елементом кавуна є магній, який виводить з організму надлишок холестерину, зберігаючи еластичність кровоносних судин.
Магній, який є у кавуні, виводить з організму надлишок холестерину
Також магній запобігає утворенню каменів, нормалізує роботу кишечника, зберігає еластичність м'язів і попереджає остеопороз. Кавун рекомендують вживати людям для усунення набряклості при серцево-судинних порушеннях.
Його варто їсти людям, які страждають на цистит, нефрит, пієлонефрит, хронічний гепатит, холецистит чи дискінезію жовчних шляхів, адже кавун не вимиває калій з організму.
Сік кавуна чудово "чистить" від токсинів печінку та сприяє поліпшенню мікрофлори кишечника.
Кавуни варто їсти людям, які страждають на цистит, нефрит чи хронічний гепатит
Кавун також буде корисний при недокрів'ї, ревматизмі, атеросклерозі, подагрі, гіпертонії, артриті та ожирінні.
А от не варто їсти кавуни людям з підвищеною кислотністю, захворюваннями підшлункової залози, діабетом, серцевими захворюваннями і тим, у кого є камені в нирках.
Людям з підвищеною кислотністю та захворюваннями підшлункової залози краще відмовитись від кавунів
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами