Про це повідомила Генеральна директорка ЦКПХ МОЗ України Наталія Гопко, пише Медіа агентство АСС.
Як з'ясували фахівці, отруєння викликане вживанням смажених заморожених білих грибів.
«Заморожування - чудовий спосіб зберегти свіжість та смак грибів на тривалий час. Однак необхідно забезпечити правильну процедуру заморожування, щоб уникнути отруєння. Свіжі гриби бажано заморозити відразу після збору. Попередньо очистити їх від бруду, піску, моху або хвої за допомогою вологої губки, ганчірки або щітки. Позбавитись червивих і гнилих, оскільки вони не припинять гниття після розморожування», - зазначає Наталія Гопко у своєму дописі.
Сирі заморожені гриби можуть зберігатися до 6 місяців, бланшировані - до 1 року за умови, що температура заморожування не нижча від -20 градусів. Після розморожування гриби не можна заморожувати повторно, оскільки існує ризик отруєння.
Наші новини є у Facebook
Додамо, торік в області зареєстрували 23 випадки отруєння дикорослими грибами у побуті (31 потерпілий, з них 12 – діти). За останні 10 років в області було зареєстровано 63 випадки отруєння грибами в побуті, внаслідок яких постраждало 102 особи, з них 19 дітей.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами