На агропродовольчих ринках Чернівців функціонують 8 державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, які проводять дослідження овочів i фруктів на вміст нітратів. Як інформує Чернівецький обласний Центр Громадського здоров'я у Facebook, з початку липня фахівці виявляють більше випадків перевищення гранично допустимої норми нітратів в дині.
Зокрема, з реалізації зняли 7 партій дині загальною вагою 250 кг. При допустимій нормі нітратів 90 мг/кг, у відібраних зразках виявлено 210 та 300 мг/кг, що свідчить про значне перевищення норми. Зазначається, що продукція на ринки міста надходить із Херсонської області.
Отримуйте новини в Telegram
«Купуючи овочі на ринках міста Чернівці обов'язково цікавтесь у продавців наявністю документів, що засвідчують їхнє походження, якість та безпечність. На продукцію, що реалізується на ринках виготовляються експертні висновки державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, де конкретно зазначаються фактичні рівні нітратів.
Звертаємо увагу, що кожен продавець на ринку зобов'язаний мати експертний висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, в якому можна знайти всю необхідну інформацію: прізвище, ім'я, по батькові продавця, місце проживання, назву продуктів рослинного походження, результати досліджень на вміст нітратів», - зазначають у обласному Центрі громадського здоров'я.
Читайте також: Думка дня: Про те, чи безпечні кавуни на ринках Чернівців
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами