Гості програми "Суть Речей" Руслана Сідляр, заступник директора департаменту економіки міської ради, Кирило Долиняк, представник буковинської гільдії кулінарів, Юлія Пожарук, координатор напівмарафону «CROSS HILL» розповіли про проблеми, які виникають у організаторів, коли вони проводять масові заходи в Чернівцях
Людмила Григорчук: Кожного року все більше гостей. Що треба Чернівцях зробити до наступного року, щоб тобі легше було підготувати цей напівмарафон «CROSS HILL»?
Юлія Пожарук: Елементарні проблеми, які ми обговорювали, такі нюанси не будуть дуже цікаві слухачам. Це проблеми організаторів всіх заходів у Чернівцях, це турнікети, якими ми не можемо забезпечити перекриття містечка, не можемо перекриття руху забезпечити. Трішечки проблема. Чи це концерт, чи це захід спортивний, в цьому є проблема. Плюс, враховуючи зростаючу кількість учасників, це, авжеж, готелі. Чим більше їх, тим краще. Хостелів не так багато в Чернівцях, є дуже класні хостели в нас, але їх треба ще більше. І відповідно інфраструктура, перекриття доріг, транспорт, в цьому я бачу проблему. Так, якість доріг – на першому місці. Є дуже багато пропозицій пустити марафон через вулицю Богдана Хмельницького, ми думаємо над цим питанням, друзі. Можливо, наступний рік туди і пустим.
Людмила Григорчук: До наступного року обіцяли зробити. Я думаю, треба шукати іншу вулицю. Юлія Пожарук: Залюбки, залюбки туди пустимо маршрут напівмарафону.
Людмила Григорчук: Пані Руслана, у вас також були такі схожі проблеми, про які розповідала пані Юля на початку програми? З поселенням довго працювати, знайти всім, те, що треба було? І в неї були турнікети, у вас не треба, чого вам не вистачає?
Руслана Сідляр: Ні, в нас трошки інші проблеми виникають, тому що до нас не їдуть тисячу учасників, а 140 і 20 чоловік з кулінарного союзу. Ми знаємо, що їдуть і з Києва ресторатори подивитися, у нас є така інформація. Не такі масштаби і тому не виникає проблем з поселенням, тому що є достатньо готелів з відповідним рівнем і можна поселити, це фінанси. Є фінанси – і вирішуються всі питання. Звичайно, до цього заходу долучаються інші ресторатори, які вступили в буковинську гільдії кулінарів.
Людмила Григорчук: Ви кажете, у вас були інші проблеми? З чим найважче у нас в Чернівцях, якщо говорити про захід такого рівня?
Руслана Сідляр: В нас немає спеціалізованих приміщень. Як уже сказав Кирило, все буде готуватися в режимі онлайн, ми це все будемо бачити. В нас немає обладнання, ми це все веземо. І підключення цього обладнання, це вода, світло, електрику і кожен бокс, в якому буде готуватися страва, треба підключити, з цим виникають великі проблеми, тому що ми не можемо провести цей конкурс на кухні якогось ресторанного закладу. Це має бути велика площа. На вулиці ми також не можемо цей захід провести. Тобто нам потрібні великі спеціалізовані приміщення, де б ми підключили і не виникало проблем. Ми стараємося з Боянівкою, Панорамою, де проводиться захід, вирішувати ці проблеми, але в плані технічному є проблеми. Ну і потрібно, щоб більше долучалися ресторатори, щоб цікавилися цим, ну і фінансова підтримка, тому що захід дуже витратний, дорогий.
Читати ще: Туристичний сезон у Чернівцях триває цілий рік. Це вимагає постійного подолання перешкод
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами