Перший вогонь ханукальної Менори, як символ променя, запалили у середу, в надвечір'я. З Ханукою присутніх привітали представники єврейської спільноти.
За традицією свята, євреї запалюють вісім свічок в спеціальному свічнику ханукії, додаючи по одній свічці щовечора: на перший день запалюють одну свічку, на другий – дві і так далі. Свічки встановлюють справа наліво, а запалюють зліва направо. Запалені перед заходом сонця свічки повинні горіти не менше 30 хвилин після настання темряви.
Наші новини є у Facebook
Світло ханукальних свіч не можна використовувати в побутових цілях, наприклад, для роботи, читання тощо. Заповідь запалювання ханукальних світильників обов'язкова для всіх, незалежно від матеріально становища. Після Хануки потрібно спалити масло і гноти, які залишилися. У синагогах протягом восьми днів читають молитву подяки «Галель». Єврейські сім’ї влаштовують пишні застілля в ці дні. Головними компонентами святкових страв є рослинна олія. На Хануку готують оладки, пончики з дріжджового тіста з різними начинками та латкес (деруни).
Фото Максима Козменка для Медіа агентства АСС.
.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)

.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)

.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)

.w800.jpg)
.w800.jpg)
.w800.jpg)


Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами
