Через спеку та підвищення температури тіла швидко настає зневоднення, яке може погано вплинути на роботу мозку.
В спеку медики рекомендують споживати до двох літрів води на день, адже із зневодненням втрачаються поживні для організму калій та магній. Пити потрібно поступово, протягом усього дня.
Фруктові соки і содова вода дуже корисні, оскільки містять додаткові мікроелементи. Але готові напої треба пити з обережністю: вони містять багато цукру. Міцні напої, насичений чай, кава, пиво є діуретиками - збільшують виділення рідини. Таким чином, краще пити компоти, морси, свіжовичавлені соки і, звичайно ж, просту воду.
Найбільше корисної рідини міститься у фруктах і овочах. Вживати їх краще свіжими, у фруктових та овочевих салатах, у вигляді холодних супів. Наприклад, гаспачо з томатів, огірків і солодкого перцю з грінками.
Морозиво, особливо сорбіт , теж корисні у спеку - вони багаті рідиною. Але їх не варто вживати занадто часто. Організм постарається нагріти морозиво, що викличе зайве вироблення тепла.
Існують продукти, які сприяють збільшенню кількості рідини, яка виводиться з організму рідини. Це цибуля, часник, ананас, баклажан, буряк, селера, огірок, кріп, фіга, диня (завдяки своєму проносного ефекту), ріпа, персик, груша, і деякі інші.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами