Організатори сподіваються потрапити до Книги рекордів України. Цьогоріч на виставці “Буковинський розмай” представлено більше тисячі робіт.

Цей проект відбувається у Чернівцях вже 36 років. На цьогорічній обласній виставці-конкурсі творчих робіт учнів художніх шкіл та образотворчих відділів шкіл мистецтв «Буковинський розмай» представлено понад тисячу робіт, а точніше – 1004. 566 учасників – це талановиті діти з усієї Чернівецької області. Стіни центру культури “Верніcаж” на вул. І Франка буквально закладені картинами. На відкритті виставки хтось навіть пожартував, робіт так багато, що, мовляв, доведеться їх вішати і на стелі. Виставку організовує і проводить управління культури Чернівецької ОДА, Учбово-методичний центр культури Буковини.

В експозиції учні представили академічний рисунок, графіку, живопис, композицію, рекламний плакат, скульптуру, твори декоративно-ужиткового мистецтва, роботи виконані на пленері. Плюс роботи обласної виставки-конкурсу творчих робіт учнів, присвячених 100-річчю від дня народження письменника Михайла Івасюка за мотивами збірки «Казки Буковини».

Читати ще: У Чернівцях сьогодні на аукціоні можна купити театр та школу майбутнього. З пряників

Виставку дитячих малюнків у Чернівцях номінують до Книги рекордів України

На картинах – натюрморти, зимові свята, гуцули, великодні замальовки, похід на шопінг, затишні куточки Чернівців… Тут – унікальні роботи із пластиліну, стилізовані сумочки, вишиті серветки, писанки, ляльки-мотанки, роботи на склі… Звісно, і сучасні українські реалії та патріотична тематика не оминули дитячу уяву. Наприклад, є картини “Герої не вмирають”, “Україна єдина” (намальована карта України, зшита жовто-блакитною стрічкою), робота”Україна-зернятко”, де карта нашої країни викладена із різнобарвних зернят…

Виставку дитячих малюнків у Чернівцях номінують до Книги рекордів України

 

-“Зараз особливо негативних відтінків набуло слово окупація,- сказав на відкритті виставки Микола Шкрібляк, заслужений діяч мистецтв України директор Учбово- методичного центру культури Буковини”.- Але, зайшовши на цю виставку, тут слово це набуває зовсім іншого, позитивного відтінку. Ми бачимо весь “Вернісаж” у дитячих роботах. І роботи професійні, часом навіть не дитячі за тематикою, хоч і виконані дітьми. Сподіваюся, що нам таки вдасться знайти кошти, аби сплатити реєстраційний внесок і потрапити до Книги рекордів України як найбільша в країні за тривалістю виставка дитячих малюнків. Та й за кількістю робіт. Адже ця виставка відбувається вже 36 років. Тим першим учасникам нині вже по 45−50 років”.

Виставку дитячих малюнків у Чернівцях номінують до Книги рекордів України


Джерело: Високий замок online