Купувати кавуни та дині найкраще через два тижні, радять фахівці.
Поки ж є ризик отруїтися через високий вміст нітратів у ранніх баштанних.
- Вже достигли ранні сорти кавунів, але все одно краще вживати кавуни, починаючи з середини серпня. Зараз на ринках часто можна знайти самі перші кавуни, які вирощувалися за допомогою стимуляторів росту, їх поки ще не розпродали, — говорить директор Дніпровської дослідної станції Володимир Заверталюк і радить запитувати документацію у продавця, пише Сегодня.
Отруєння кавуном може проявитися такими симптомами: синіють губи, слабкість, блювання, пронос, інтоксикація.
- У разі отруєння треба негайно викликати лікаря, а до його приїзду прийняти сорбент і пити багато води, — говорить терапевт Галина Крапивко.
Читайте ще: У Чернівцях через спеку дуже подорожчали помідори
Перевірити якість кавуна можна і вдома: кинути шматок у воду - він не повинен її забарвлювати.
Однак напевно визначити якість допоможе лише нітратомір: норма вмісту нітратів у гарному продукті - до 60 мг на кг.
Джерело: fakty.ictv.ua
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами