Як правильно обирати чай та який краще пити при застуді, розповідали на вулицях Чернівців студенти ІІ курсу Буковинського державного медичного університету.
«Лікувальні властивості чаю були відомі ще стародавнім китайцям. У давнину його називали «вогнем життя», який укріплює дух і тіло, знімає втому, створює приємний настрій та продовжує життя. Чай чудово втамовує нестерпну спрагу і зігріває у холод, - каже Інна Кишкан, доцент кафедри фармакології БДМУ. - У зимову пору збільшується ризик простудних захворювань. А одним із найпопулярніших напоїв є лікувальний трав’яний чай».
Студенти роздали перехожим тематичні листівки-рекомендації про топ-чаї від застуди.
Читайте ще: Бранч – корисний перекус, або як правильно їсти цукерки
«При застуді корисно пити малиновий, липовий, ромашковий, імбирний чай, а також - з шипшини, горобини, ехінацеї. Можна також купувати в аптеці готові збори трав при кашлі – грудний збір № 1, грудний збір №2, фітобронхол У них складові компоненти лікарських рослин змішані в потрібній пропорції, - пояснює Інна Кишкан. – Ми зі студентами також розповіли людям, як приготувати лікувальний чай, як вживати і які особливості дозування для дорослих та дітей різних вікових категорій».
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами