Експерти пророкують подорожчання м'яса, овочів, круп, алкоголю та кави, передає Корупція.Маркет
Останні два місяці українці спостерігають зниження цін на деякі продукти. Помітно подешевшали яйця – ціна впала з 23 гривень за десяток до 17-18 гривень. Вартість так званого "борщового набору" (цибулі, буряка, моркви, капусти) знизилася майже на 10%. Подешевшали і цитрусові – зараз кілограм мандарин і апельсин можна купити в межах 25 гривень за кілограм, хоча ще пару місяців назад ціни на ці заморські фрукти починалися від 30 гривень.
"Найбільше подешевшали яйця – на 24,4%. На 2,5-0,7% знизилися ціни на сало, фрукти, м'ясо та м'ясопродукти, рис", – коментують в Державній службі статистики.
Втім, експерти кажуть, що продуктова дефляція – явище тимчасове, і пророкують нове зростання цін. Причини для чергового зростання цін дійсно є. Наприклад, в березні завжди дорожчає зберігання на складах. До того ж, запаси овочів з минулого врожаю закінчуються, а до нового ще далеко. Всі разом це стимулює зростання цін на овочі.
Молоді овочі, які прийдуть на зміну торішнім, цієї весни будуть на 10-15% дорожче, ніж минулого року.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами