От ми і вирішили розібратися: що ж це таке?
Її було створено завдяки пропагандистам здорового харчування в кінці XIX століття. Перша реклама граноли датується 1893 р. Щоправда ми по цей продукт дізналися відносно нещодавно.
Отож, гранола - це традиційний американський сніданок, що виготовляють з плющеної вівсяної крупи, горіхів, меду та повітряного рису. Усі ці інгредієнти зазвичай запечені до хрусткого стану. У процесі запікання суміш періодично перемішують, щоб отримати розсипчасту консистенцію.
Залежно від вподобань, в неї можна додавати фініки, родзинки, курагу, насіння кунжуту і соняшнику, фрукти та ягоди. А заправити страву можна молоком, йогуртом і навіть сметаною.
Гранола - це справжня знахідка для мандрівників. Вона мало важить, доволі калорійна (471 ккал) і має тривалий термін зберігання. Щоправда тим, хто худне варто ставитися до граноли як до десерту (саме через калорійне поєднання солодкого з жирним). Тим не менше - це корисний продукт, що поєднує в собі натуральні необроблені інгредієнти, а не порожні калорії.На сьогоднішній день випускають не лише розсипчасту гранолу, але й у вигляді батончиків. Їх склад нічим не відрізняється. Просто при виробництві, батончики спресовують і запікають у формі. У результаті отримують смачний та поживний снек, який за консистенцією нагадує козинаки.
Зауважте, що гранола і мюслі - різні продукти. Гранола завжди запікається і нею можна перекусити просто так, а мюслі - виготовляються з сирих пластівців і їх потрібно заливати молоком чи йогуртом.
Читати ще: Впливовий АССпект: Від авітамінозу – корисна їжа та прогулянки.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами