Давайте розберемося, що ж означають ті чи інші «солодкі» терміни.
Бісквіт Джоконда – це мигдальний повітряний бісквіт, з мінімальним вмістом борошна.
Велюр - шоколадне оксамитове покриття для тортів, що зазвичай роблять із суміші розтопленого білого шоколаду і какао-масла у рівній пропорції.
Ганаш - це шоколад з додаванням будь-якої рідини, наприклад, вершків.
Глясаж (дзеркальна глазур) - блискуче покриття для кондитерських виробів, що готують на основі шоколаду з додаванням желатину.
Дакуаз – різновид бісквіту, що готують зі збитих білків та горіхового борошна (мигдального, фундучного, з волоського горіха тощо), з мінімальним додаванням пшеничного.
Компоте - це пюровані чи порізані фрукти/ягоди з додаванням цукру, желатину/пектину, що використовують як начинку для десертів. Основна відмінність від кулі - наявність саме шматочків фруктів або ягід.
Конфі - це уварені фрукти або ягоди. А іншими словами – це конфітюр або джем.
Читайте ще: Гіркий, темний та молочний: як обрати якісний шоколад
Крамбл – це хрусткий шар у мусовому торті (наприклад, вафельна крихта у поєднанні з шоколадом та горіхами).
Креме - це вид начинки в мусовому торті, який готують на основі заварених жовтків з цукром, фруктового/ягідного пюре і вершкового масла.
Крем-чіз – крем, що виготовляють на основі вершкового сиру.
Кулі — це соус, приготований з сирих чи варених ягід та фруктів, пропущених через сито.
Курд - традиційний англійський десертний заварний крем. Для його приготування, як правило, використовують фрукти/ягоди, цукор, масло і яйця.
Меренга - це ніжний повітряний крем з білків, збитих з цукром. До речі, меренга – це основа безе.
Нугатин - різновид карамелі, до якої додають подрібнене насіння чи горіхи, масло або жирні вершки.
Праліне – перемелені до пастообразного стану карамелізовані горіхи.
Сабле - французьке класичне рубане пісочне тісто, зроблене з масляної та борошняної крихти, цукру, яєць і невеликої кількості солі.
Урбеч - це густа пастоподібна маса, яка виходить в результаті перемолу горіхів та насіння.
Читайте наші новини в Instagram
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами