Тож, у стандартному великодньому кошику мають бути:
Паска. У християнській релігії вона символізує тіло Христа та повноту життя. За традицією, пекти паски можна лише у Чистий четвер, Страсну п’ятницю та в суботу зранку. В інші дні цього робити не рекомендують. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Новий канал.
Тому якщо вирішуєте придбати паску замість того, щоб пекти самостійно, дізнайтеся, чи в пекарні печуть у правильні дні.
Крашанки та писанки. Яйця у християнському обряді символізують Гроб Господній, в якому приховане вічне життя. Щоб пофарбувати яйця, зазвичай використовують натуральні барвники – лушпиння цибулі, сік з буряка – або штучну фарбу. На писанках зображують різні візерунки. Роблять це за допомогою писачка з воском та фарб.
Молочні продукти. У великодній кошик можна покласти сир, сметану або сирну паску.
М’ясо. Традиційно у церкві на Великдень святять буженину, ковбаси, копченості та сало.
Вино. Єдиний алкоголь, який підходить для освячення у церкві, – це кагор.
Сіль та хрін. Перший продукт кладуть у великодній кошик як символ достатку та здоров’я, а другий – як символ сили духу.
Медіа агентство АСС є в Instagram
Пам’ятайте, що освячену їжу не можна викидати. Її потрібно з’їсти за святковим сніданком та поділитися з родичами і сусідами.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами