Щоб протестувати жуйку, команда вчених виростила ангіотензинперетворюючий фермент 2 (ACE2) в рослинах у поєднанні з іншою сполукою, яка дозволяє білку проникати через слизові поверхні, і включила отриманий рослинний матеріал у жувальну гумку зі смаком кориці.
Інкубація зразків, отриманих з мазків із носогорла від COVID-позитивних пацієнтів, показала, що присутній ACE2 може нейтралізувати віруси SARS-CoV-2.
В інших дослідженнях команди віруси менш патогенні, ніж SARS-CoV-2, були модифіковані для експресії білка-шипу SARS-CoV-2.
Вчені помітили, що жувальна гумка значною мірою запобігала проникненню вірусів або вірусних частинок у клітини, або блокуючи рецептор ACE2 у клітинах, або зв'язуючись безпосередньо з білком спайку.
Отримуйте новини в Telegram
Зараз дослідницька група працює над отриманням дозволу на проведення клінічного випробування, щоб оцінити, чи є підхід безпечним і ефективним при тестуванні на людях, інфікованих SARS-CoV-2.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами