Вчені провели дослідження та виявили, що найкорисніше пити – фільтр-каву, пише 24 канал.
Фільтр-кава готується з використанням паперових фільтрів, зокрема, пуроверу та кемексу.
Цей вид напою найбільш популярний в Скандинавії й Америці. Готують фільтр-каву у крапельній кавоварці: зерна середнього чи грубого помелу засипають у спеціальний фільтр і обдають гарячою водою. Подають напій у великих кухлях по 200–220 мл.
Вчені також зазначають, що дві-три чашки кави знижують ризик розвитку діабету другого типу на 60%.
Все завдяки тому, що кава має антиоксидантну дію. Окрім того, фільтрувальний папір утримує дітерпіни – молекули, що впливають на рівень цукру в крові.
Читайте ще: Десять продуктів, які підбадьорюють краще, ніж кава
А ось заварена кава, яка готується шляхом підігрівання кавових зерен на вогні, не є корисною для здоров'я людини.
Для розмежування ризику діабету завареної та відфільтрованої кави було використано нову методику – метаболоміка – метод дослідження хімічного складу тканин і рідин людського організму.
Метаболоміка дозволяє ідентифікувати концентрацію конкретних молекул у крові з даної їжі чи напою та використовувати це як об'єктивне вимірювання споживання, бо традиційні опитування можуть давати помилкові результати.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами