І почнемо ми з м’яса. Найкращий варіант – розморожувати його у холодильнику (без різких перепадів температур). Розморожувати у холодній воді також можна та при цьому м'ясо повинно бути у герметичному упакуванні. Найменш бажаний спосіб розморожування - у мікрохвильовій печі. Якість м’яса в такому випадку значно погіршиться. Зверніть увагу: після танення м’яса у мікрохвильовці, його необхідно чимшвидше приготувати.
Рибу, як і м'ясо, в ідеалі розморожувати у холодильнику. Не забудьте покласти її на тарілку чи в інший посуд, щоб не витирати потім полиці холодильника. Розморозити рибу можна також і у воді – головне перед зануренням помістити її у пластиковий пакет і добре загорнути.
Ягоди, овочі, фрукти найоптимальніше розморожувати у холодильнику, щоб вони не втрачали корисних властивостей. Зауважимо, що гриби можна додавати у стави не розморожуючи, так само як і ягоди при варінні компотів. Та у жодному разі не можна повторно заморожувати ні овочі, ні фрукти.
Читайте також: Забудьте про запікання страв у фользі: лікарка з Чернівців пояснила, чому
Значно простіше розморожувати тісто і випічку – їх ви можете залишити, навіть, при кімнатній температурі.
Готові ж страви можна розморожувати у мікрохвильовій печі. Проте їх бажано одразу ж і з’їсти. А от заморожувати повторно забороняється.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами