Для бомбардування Одещини літаки використовували винищувачі Су-35 та Су-30, а також дальні бомбардувальники Су-22 та М-30.

«Спершу було завдано ударів літаками Су-35 та Су-30 з акваторії Чорного моря. О пів на п’яту трьома літаками було завдано ударів ракетами Х-59, вилетіли п'ять ракет. Переважно Одеська область, район Затоки», – розповів Ігнат.

Після цього близько п'ятої ранку одразу 10 дальніх бомбардувальників Су-22 та М-30 вилетіли з району базування у російській Шайковці (що на північ від України), перелетіли в акваторію Чорного моря і звідти теж завдали 8 ударів ракетами Х-22.

Також Юрій Ігнат розповів, що росіяни намагаються заплутати наші сили ППО, навіть якщо працюють артилерією. Тож постійно роблять залпи.
Отримуйте новини в Telegram

Нагадаємо, зранку 26 липня російські військові вчергове завдали ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури в населених пунктах Білгород-Дністровського та Одеського районів. На щастя, жертв немає.

Через обстріл у курортному селищі у Білгород-Дністровському районі зруйновано 5 житлових будинків, а також пошкоджено понад 15 баз відпочинку, 60 дачних дільниць та близько 80 торгівельних павільйонів. Також під вогнем окупантів опинилось селище в Одеському районі. Значних руйнувань зазнала база відпочинку на річці Дністер.