Найбільше ціни, як і щороку, підскочать на м'ясо і яйця
Через завершення посту в другій-третій декаді квітня очікується підвищення цін на більшість продуктів тваринного походження. Про це повідомляють аналітики Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).
Зростання вартості м'яса очікується в межах 7-12%. Однак цей стрибок буде короткостроковим і ближче до кінця квітня ціни стабілізуються, відзначають експерти.
"Подорожчання пов'язане зі зростанням попиту на м'ясну продукцію, адже вже зараз спостерігаються перші ознаки цього тренду під впливом збільшення закупівельних цін на живу худобу", – пояснили в УКАБ.
Також очікується зростання вартості яєць, попит на які у період великодніх свят дуже високий.
Овочі борщового набору можуть подорожчати в межах 3-4% під впливом чинника сезонності та необхідності реалізації продукції агровиробниками до початку збирання нового врожаю.
Вартість бакалії (олія, цукор, гречка, мука) буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням у межах 2-3% через зниження рівня запасів і зростання попиту.
Вартість молока з початком нового сезону перебуватиме під тиском через збільшення обсягів виробництва, тому можливе незначне зниження ціни в межах 3-6%.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами