Якщо наприкінці минулого року два кілограми олів'є коштували 77-79 гривень, то тепер за таку ж порцію доведеться викласти 98 гривень.
Фахівці пояснюють: вартість салату зросла передусім через подорожчання м'яса та яєць, пише Експрес онлайн.
“Справді, від початку року стрімко подорожчали всі всі види м’яса - приблизно на 27%, - каже директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. - Відповідно, подорожчав головний складник салату - варена ковбаса. Нині кілограм її можна купити в середньому за 75 гривень, яловичини з кісткою - за 112, свинини - за 100, курятини - за 54 гривні. З початку року подорожчали й усі види овочів, зокрема морква (на 50%), картопля (4%) і цибуля цибуля (13%), які входять до салату. Тепер кілограм моркви коштує в середньому 6,5 гривні, картоплі - 5,8, цибулі - 5,2 гривні. Подорожчали і курячі яйця. За рік - приблизно на 12%. Тепер за десяток треба викласти приблизно 30 гривень”.
Читайте ще: Ми втратили цілих 37% зарплати. Що змінилося у житті українців від Революції Гідності
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами