Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє "Укрінформ"
"За рік млинці стали дорожчими на 27%, або на 5 грн, за рахунок здорожчання яєць, вершкового масла та молока. У лютому 2017 року вони нам обходились у 19,2 грн, а цього вже 24,4 грн", - зазначив експерт.
Так, за рік складові для приготування млинців у Києві змінились наступним чином: яйця стали дорожчими на 2 грн (з 5,6 до 7,6 грн), молоко (з 4 до 5,5 грн), вершкове масло – на 1,5 грн (з 5,5 до 7 грн), борошно та олія соняшникова – на 10 коп. (відповідно, з 2,3 до 2,4 грн та з 1,6 до 1,7 грн).
Дешевшим у складових для приготування млинців став цукор, проте, лише на 1 коп. (із 16 коп. знизився до 15 коп.). Вартість солі не змінилася (як і рік тому обходиться в 1 коп.)
Для приготування 20 млинців брався рецепт: молока 250 мл, борошна – 250 г, вершкового масла – 40 г, яєць – 3 шт., цукру – 10 г, олії соняшникової – 50 мл та солі – 3 г.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами