Дієтолог Оксана Скиталінська радить кардинально не змінювати раціон восени. Адже харчування у цю пору року майже не відрізняється від раціону в інші пори. Про це йдеться у її дописі у Facebook.
Раціон повинен містити:
1. Збалансовану їжу. Щоденний раціон на 75-80% повинен складатися з рослинної їжі – овочі, фрукти, каші - та здорових білків (яйця, кисломолочні, риба, нежирне м’ясо, бобові, гриби).
2. Продукти, що містять велику кількість вітаміну D. Такі продукти володіють протизапальною та антидепресивною дією. Тому дієтолог радить вживати восени жирну морську рибу, печінку тріски, некруті яйця. Також не варто захоплюватися осіннім сонцем – лікар радить підставляти обличчя під сонце до 10 хвилин.
Читайте ще: Скільки вітамінів організм здатний запасти на майбутнє
3. Омега-3 жирні кислоти. Вони містяться у насінні льону, горіхах, морській рибі. За відсутності такої можливості можна вживати капсули з високим вмістом омега-3 кислотами. Натомість дієтолог категорично не радить вживати смажену їжу та солодощі.
4. Їжу з великим вмістом природного вітаміну C. Оскільки цей вітамін не синтезується та не накопичується в організмі, то він повинен потрапляти з їжею щодня. Продукти, що містять вітамін C – капуста, петрушка, настій шипшини, перець болгарський, морожена смородина.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами