Про це повідомила заступник міністра аграрної політики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, інформує прес-служба Мінагрополітики.
«Ми вже досить активно експортуємо шоколад та вироби з нього до країн ЄС. Лише за січень-жовтень поточного року збільшився експорт на 35% порівняно з 2016 роком та становив 25,3 млн дол. Це для мене показник переорієнтації нашого експорту на нові ринки за останні два роки. Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном», - наголосила Трофімцева.
Вона розповіла, що європейські вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.
«Наприклад, в темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. В молочному - понад 25%, та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду», - додала Трофімцева.
Також вона підкреслила, що в разі невідповідності продукту даним вимогам, він не зможе називатись «шоколадом» або «шоколадним». А матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».
З текстом відповідного наказу Мінагрополітики №157 можна ознайомитись за посиланням. (http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/z0688-16), повідомляє "Укрінформ".
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами