Вирощувати сорти картоплі для переробки на фрі хочуть чи не всі картоплярі, адже її вартість удвічі більша, ніж чипсової, проте це складно втілити технологічно, оскільки відповідні сорти потребують значного зрошення.
Про це повідомила виконавча директорка Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Ольга Самойліченко, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Економічну правду.
Україна імпортує картоплю фрі вже переробленою - чищену та нарізану відповідно, говориться у повідомленні. Для виробництва картоплі фрі бульби мають бути крупного розміру, а виростуть вони тоді, коли буде достатньо вологи.
Медіа агентство АСС є в Instagram
«Налагодження власного виробництва картоплі фрі в Україні (починаючи з вирощування й закінчуючи нарізаною картоплею) повністю відповідає курсу держави на максимальну переробку, збільшення робочих місць і формування доданої вартості. Але перешкодою залишається можливість достатнього зрошення полів і висока температура повітря», - зазначила вона.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами