Зазвичай він дуже активний у ЗМІ. Він значно збільшив штат пресслужби, відомство наполегливо працювало над публічним образом.

До 11 березня шойгу з'являвся в новинах майже щодня. Тепер в інформаційному просторі зрідка згадують його, але без свіжих світлин та відео. В оточенні очільника Міноборони країни-окупанта обговорюють, що він має проблеми із серцем.

«11 березня шойгу вручив державні нагороди окупантам, які брали участь у «спеціальній військовій операції». Це відео останнє з його участю. 18 березня шойгу згадали у повідомленні на сайті кремля, в якому йдеться, що путін обговорив із постійними членами Радбезу «хід спецоперації в Україні». Згідно з повідомленням, шойгу був присутній на засіданні, але відео та фотографій з наради не публікувалося», - йдеться у повідомленні.

Наші новини є у Facebook

Того ж дня на першому каналі вийшов сюжет про те, як шойгу вручає нагороди. У сюжеті йшлося про те, що подія сталася «сьогодні», але канал показав старе відео за 11 березня. Остання новина у профілі шойгу на сайті Міноборони також датована 11 березня.

Розслідувачі зазначають, що зник не лише шойгу. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу росії валерія герасимова.

Читайте також: Як минула ніч в Україні: про ситуацію у всіх регіонах країни