Вчені з Великобританії назвали одним з найбрудніших місць на кухні холодильник. А найбільша кількість бактерій (8000 на кожен квадратний сантиметр) в ньому, на думку фахівців, ховається у відділенні для овочів і салату, пише Кореспондент. Цей показник в 750 разів перевищує безпечний для людини рівень забруднення, передає The Daily Mail.
Як показало дослідження, в ящику для свіжих овочів і фруктів можна виявити кишкову паличку, сальмонелу та інші небезпечні бактерії. Крім того, в холодильнику можуть оселитися мікроорганізми, здатні викликати харчове отруєння. Наприклад, лістерія - бактерія, яка селиться у вчорашніх салатах, в підталому морозиві, зіпсованих м'яких сирах і сирому молоці. Щоб не стати жертвою бактерій, слід мити овочі перед тим, як покласти їх в холодильник.
Останній рекомендується хоча б раз на місяць промивати гарячою мильною водою.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами