Науково-дослідна група науковців з Інституту імені Вейцмана (Ізраїль) заявила, що дієтологи не повинні використовувати поняття "здорове харчування" в своїй практиці. Адже цей термін - вигадка, якої насправді не існує, пише "Добрий лікар".
Гастроентерологи та імунологи Ізраїлю переконані, що "правильні" і "неправильні" продукти визначаються для кожної людини індивідуально. Іншими словами, що корисно для одного, може бути шкідливо для іншого.
Читайте ще: Відмовтеся від алкоголю та їжте фрукти: спека встановлює свої правила
Дослідження проводилося під керівництвом доктора Евана Елінава, який кілька років спостерігав за групою з 40 добровольців. Учасників дослідження розділили на дві частини: одних годували "здоровою" їжею, інших - напівфабрикатами з супермаркету. В результаті з'ясувалося, що реакція людей на продукти залежала тільки від особливостей їх організму.
Вам буде цікаво: Смачний і корисний: ТОП-5 незвичайних властивостей кавуна
Елінав стверджує, що єдиних правил харчування для всіх немає. Він пропонує створювати індивідуальні дієти, грунтуючись на складі мікрофлори кишківника пацієнта. Саме вона визначає реакцію організму на різну їжу.