Часте вживання м’яса, приготованого на відкритому вогні, на 17% підвищує ризик розвитку гіпертонії.
Такі результати дослідження представили вчені з Гарвардського університету, пишуть Факти ICTV.
Протягом 4 років вони спостерігали за 100 тис. чоловік – у період від 12 до 16 років.
На початку експерименту всі вони були абсолютно здорові.
Читайте ще: 5 кроків до здорового харчування в офісі
Їх розділили на дві групи: перша – їла м’ясо, приготоване на відкритому вогні при високих температурах, частіше 15 разів на місяць; друга – також їла таке м’ясо, але лише 4 рази на місяць.
До кінця дослідження від підвищеного тиску страждали більше 37 тис. чоловік з першої групи.
Тому дослідники рекомендують любителям барбекю застосувати альтернативні способи приготування м’яса.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами