Якщо у вас діабет, хліб треба вживати наприкінці прийому їжі — таким чином можна ефективніше контролювати рівень цукру у крові.
Як показало нове дослідження, пацієнти з діабетом повинні вживати хліб в останню чергу під час сніданку, обіду або вечері. Річ у тім, що вуглеводи, що містяться в хлібі, викликають сплеск рівня цукру в крові. В ідеалі, необхідно взагалі уникати вживання подібних продуктів. Але зробити це надзвичайно складно, оскільки вони дуже поширені.
І ось тепер вчені з'ясували, що якщо вживати хліб, картоплю і пасту в самому кінці основного прийому їжі, цим можна домогтися більш ефективного контролю рівня цукру в крові. Отже, діабетикам необхідно починати прийом їжі з м'яса і овочів, а вже потім вживати вуглеводи. Автори дослідження з Weill Cornell Medicine в Нью-Йорку вважають, що дотримання цієї техніки можна порівняти з впливом інсуліну, пише "Добрий лікар".
Читайте ще:
Такими є результати експериментів за участю пацієнтів з діабетом другого типу, які вживали однаковий набір продуктів, але в різній послідовності. 16 учасникам експерименту давали хліб, курку, салат і апельсиновий сік. Якщо діабетики отримували вуглеводи в останню чергу, то їх рівень цукру в крові був приблизно удвічі меншим, ніж коли вони їли вуглеводи спочатку.
Спостереження показали, що подібна стратегія також пов'язана з меншим виробленням інсуліну і підвищеним рівнем гормонів в кишечнику, які допомагають регулювати глюкозу і викликати відчуття ситості. Показники інсуліну, який був необхідний діабетикам для контролю цукру в крові, була на 25% нижчим у тих учасників дослідження, які вживали вуглеводи в останню чергу.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами