Правильне харчування під час грипу допоможе полегшити перебіг хвороби, знизити ризик ускладнень і прискорити одужання.
Лікарі категорично не радять у таких випадках вживати важку їжу, яка довго перетравлюється. Адже замість того щоб боротися з інфекцією, організм кине всі сили на засвоювання ситної трапези.
З меню хворого варто виключити м'ясо, смажені та жирні продукти. Все це потрібно замінити супами, запевняють журналісти порталу Знай.
"Основою раціону під час процесу одужання мають стати легкі супи, бульйончик на основі нежирних шматочків курки або овочів. А також овочі та фрукти у великій кількості, нежирні кисломолочні продукти. При цьому від будь-якої жирної, копченої та занадто солоної їжі доведеться відмовитися. Обмежити доведеться і будь-які м'ясні продукти. Щоб переварити тваринні білки, організму потрібно багато енергії, яку під час хвороби треба витрачати на боротьбу з вірусами та інфекціями", - порадила лікар Вікторія Савицька.
Вам буде цікаво: В Чернівецькій області епідемічний поріг перевищено на 50% - медики
Кисломолочні продукти допоможуть поповнити дефіцит корисних бактерій у шлунку, кількість яких зменшується при падінні імунітету.
Підвищують захисні сили організму і всім відомі натуральні антибіотики - імбир, цибуля і часник.
А ще під час хвороби треба пити багато води для виведення токсинів. Вибирайте мінеральну без газу, трав'яні відвари та чаї, повідомляє Golos.ua.
Якщо ви помітили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl + Enter
Дякую, я вже з вами